Нов огромен шок понесоха в Байерн, след като защитникът Холгер Бадщубер се контузи тежко за пореден път. Това се случи по време на последната тренировка на тима преди неделния мач с Аугсбург, а само няколко часа по-късно Бадщубер бе опериран заради счупения си глезен.= на левия крак.

Това означава, че защитникът, който има кошмарен опит с тежки травми, ще бъде извън игра около 3 месеца и така на практика е аут до края на сезона.

Инцидентът се е случил след наглед безобидно единоборство с Дейвид Алаба. За Бадщубер това е пета тежка контузия от 2012 година насам и на практика в последните 3 години той почти постоянно е в процес на възстановяване.

През този сезон Бадщубер се завърна в игра за първи път на 2 ноември срещу Щутгарт и както при предишните си травми, доста бързо успя да намери формата си и да си завоюва титулярно място, но сега отново ще трябва да гледа отстрани мачовете на своя отбор. "Веднъж борец, винаги борец. Мисли позтивино. Особено сега!", написа Бадщубер в своя профил в Туитър след операцията.

Новината е кошмарна не само за Бадщубер, но и за треньорския щаб на Байерн, който в следващите седмици ще трябва да върши истински магии, за да може да окомплектова отбора си в отбрана.

Именно в зоната на централните защитници немският колос има големи проблеми с травми. Жером Боатенг също е извън сметките за 3 месеца и ше бъде на линия едва за последните мачове от сезона. В същото време пък Мехди Бенатия и Хави Мартинес също все още се възстановяват от контузии.

На практика Бадщубер бе единственият централен защитник в отбора в последните седмици, а това наложи и извънреден ход - в последния ден от трансферния прозорец баварците взеха под наем от Спартак Москва Сердар Ташчъ. Той обаче също не е напълно готов за игра, макар че е много вероятно да дебютира в мача с Аугсбург.

В тази ситуация Пеп Гуардиола прибегна до вътрешни рокади като в последните мачове до Бадщубер играеше младокът Йосуа Кимих, който по принцип е опорен халф.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS