След загубата Волфсбург и равенството с Шалке, Байерн записа трета поредна победа в Бундеслигата, след като разбиха с 6:0 като гост новака в елита Падерборн. Срещата от 22-ия кръг не остави съмнения в превъзходството на баварците, за които много силно играха Роберт Левандовски, Франк Рибери и Ариен Робен. Полякът наниза две от попаденията, Рибери се отчете с гол и голов пас, докато Робен ги задмина с две попадения и две асистенции.

Тимът на Хосеп Гуардиола се позабави за стандартите си с откриването на резултата, но голът в 24-ата минута си струваше. Чаби Алонсо пусна добър пас през центъра за Робен, който от едно докосване копна меджу Левандовски. Таранът атакува голямото пространство между централните бранители, излезе сам срещу вратаря и го матира с шут по тревата.

По-малко от четвърт час след този епизод дойде и вторият гол. Франк Рибери полетя отляво, проби в наказателното поле и от самата аутлиния центрира пред вратарското поле, където Левандовски положи крак и отклони в мрежата.

Второто полувреме съвсем оформи кошмара за домакините, които в 62-ата минута останаха с човек по-малко. Флориан Хартхерц атакува безразсъдно Робен във вратарското поле точно когато холандецът се канеше да отбележи. Логично бранителят получи червен картон, а от бялата точка потърпевшият беше безкомпромисен.

В 72-ата минута рециталът на крилото продължи и този път той пусна подканящ пас към Франк Рибери, а французинът стреля без подготовка покрай Лукас Крузе.

Към края остана време да се разпише и един от младите таланти на Байерн. В 78-ата минута Себастиан Роде остави топката за Мичел Вайзер пред наказателното поле и юношата на клуба със страхотен шут опъна мрежата на Падерборн за 5:0.

Байерн обаче още не беше приключил с опонента си. Четири минути преди края Рибери върна услугата на Робен, като го намери на чиста позиция, от която за холандеца не беше трудно да порази целта за крайното 6:0.

Победата увеличи актива на мюнхенци до 55 точки и ги остави на цели 11 пред втория Волфсбург. Падерборн пък се смъкна до 15-ата позиция с едва 23 пункта.

Резултати от съботните мачове в Бундеслигата, 22-и кръг:

Аугсбург – Байер Леверкузен 2:2

Фрайбург – Хофенхайм 1:1

Майнц – Айнтрахт Франкфурт 3:1

Шалке – Вердер 1:1

Падерборн – Байерн 0:6

от 19,30 ч.: Кьолн - Хановер