Бившият президент на Байерн Ули Хьонес може да мине на много по-лек режим по време на престоя си в затвора. Адвокатите му вече са подали молба до съда, в която претендират той да има възможността да работи през деня и да с връща в килията си само вечер, за да спи в нея. 

Според медиите в Германия, това е възможно за обвинени в данъчни престъпления. А най-ранният срок, от който подобна мярка може да започне да действа е 7 седмици след одобряването ѝ. 

Хьонес беше вкаран зад решетките на 2 юни, а ако тази седмица молбата му бъде уважена, още от септември той може през деня да е като всеки свободен човек в страната. Дори може да се върне на работа в Байерн, тъй като законът не му го забранява. 

На всичкото отгоре, присъдата му може да бъде анулирана, след като излежи половината от нея. Така вместо до юни 2017 г., той може да се окаже, че ще лежи в затвора само до март 2016 г. 

Бившият президент на Байерн попадна зад решетките заради укрити данъци, като се отказа от възможността да обжалва присъдата си и това може да се окаже, че ще му помогне да остане по-малко време лишен от свобода.