Бастиан Швайнщайгер даде всичко от себе си на Световното първенство, а паметни ще останат изявите му във финала с Аржентина, в който халфът на Байерн Мюнхен се раздаде максимално, бе навсякъде по терена и имаше основна заслуга за триумфа.

Всяка болка бе в името на голямата кауза, но това се оказва проблем за клуба на немския национал, тъй като сега Швайни ще има нужда от голяма почивка, а само 3 седмици след финала в Бразилия трябва да започне тренировки за новия сезон.

Халфът имаше проблеми със сухожилие в края на изминалия сезон и дори до последно бе под въпрос за Мондиала. В първите срещи на Световното той бе резерва, но се пребори за мястото си и във важните мачове бе на терена.

Всичко  това обаче води до голяма преумора и според лекаря на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт е много вероятно той да не бъде в кондиция за началото на сезона. "Той се нуждае минимум от 6 седмици пауза", сподели докторът.

Проблемът е, че сезонът ще започне, с или без опитния полузащитник. Още на 13 август пред Байерн предстои първият важен мач за сезона - битката за Суперкупата срещу Борусия Дортмунд, а на 22 август е първият кръг на Купата на страната.