От Байерн Мюнхен буквално отвориха вратите се за нуждаещите се. От немския клуб обявиха, че ще посрещат бежанци на фона на голямата криза в Европа с вълната от емигранти.

Както и другите големи градове, и Мюнхен е изправен пред въпроса с наплива на бежанци от Сирия и Близкия Изток. Това се превърна в предизвикателство за много държави в Европа.

Баварският гранд обаче даде тон. От клуба обявиха, че ще дарят 1 милион евро на проект, свързан с бажанците. Средствата са отделени от проведени през лятото приятелски мачове.

Освен това от тима ще посрещнат бежанци в тренировъчния комплекс с храна.

Нещо повече, играчите на Байерн ще излязат в следващия си мач от Първа Бундеслига, на 12 септември, срещу Аугсбург с два талисмана – едно дете-германче и едно дете-бежанец.

От тима се надяват, че по този начин ще дадат пример за това, как да се справим с интеграцията на хората, напуснали своите страни.

През изминалата седмица от Борусия Дортмунд дори поканиха 220 бежанци, за да гледат домакинския мач на тима.

Карл-ХАнц Румениге обяви от името на Байерн Мюнхен, че тимът приема този проблем като своя социална отговорност и затова иска да помогне на нуждаещите се, на жените, мъжете и децата, които са потърсили помощ в Германия.