Байерн Мюнхен разгроми ПСВ Айндховен с 4:1 като домакин в мач от група "D" на Шампионската лига.

Немският шампион не остави никакъв шанс на холандците и взе втората си победа за сезона в турнира. 

За баварците се разписаха Томас Мюлер, Йосуа Кимих, Роберт Левандовски и Ариен Робен.

Почетния гол за Айндховен бе дело на Лусиано Нарсинг.

Томас Мюлер откри резултата за Байерн в 13-ата минута, а в 21-ата Йосуа Кимих реагира добре на центриране на Давид Алаба и вкара топката в опразнената врата (2:0).

Десет минути по-късно Ариен Робен пропиля стахотна възможност да направи резултата класически. След като премина през защитата, стреля в горния ляв ъгъл на вратата, но вратаря на ПСВ Йерун Дзут блесна със страхотна намеса.

В края на първото полувреме ПСВ успя да върне едно попадение чрез Лусиано Нарсинг, който с изстрел от средна дистанция изненада Мануел Нойер.

След като пропусна страхотен шанс минути по-рано, Роберт Левандовски се реваншира и вкара с глава за 3:1 в 59-ата минута.

Пет минути преди края на редовното време Тиаго Алкантара намери Ариен Робен, който вкара четвъртото попадение в полза на баварците. 

Атлетико Мадрид взе минимална победа с 1:0 като гост на руския Ростов и остана начело в групата с 9 точки, а след него застана Байерн с 6.

Двата отбора не успяха да си отбележат през първото полувреме, въпреки че Атлетико Мадрид пропусна няколко страхотни възможности.

В две ситуации Анхел Кореа пропусна да се разпише, а Яник Караско имаше шанс да открие резултата от пряк свободен удар, но топката попадна в ръцете на вратаря на Ростов Сослан Джанаев.

В 62-ата минута обаче след рикошет Караско реагира бързо и откри за Атлетико.

"Дюшекчиите" имаха пълния контрол над играта, като играчите на руския тим успяха да отправят само три точни удара към вратата на мадридчани.


Класиране в група "D":

1. Атлетико Мадрид - 9 точки

2. Байерн Мюнхен - 6 точки

3. ПСВ Айндховен - 1 точка

4. Ростов - 1 точка