Футболистът на Байерн Мюнхен Жером Боатенг сподели, че падането му срещу Барселона, след срещата очи в очи с Лионел Меси, го е накарало да се смее на себе си. Барса победи Байерн с 3:0 в Шампионската лига прези миналия месец.

Защитникът бе подиграван сериозно в социалните мрежи, но самият Боатенг заяви, че комичното му падане не му е повлияло. „Смях се на себе си. Когато паднеш или се подхлъзнеш, се случва някой да отбележи гол“, заяви Жером Боатенг пред ESPN.

„Тези неща се случват. Случват се на мен, на други играчи, така че тези неща не ми влияят. За мен Меси е най-добрият футболист в света. Това е футболът. Понякога изглеждаш зле, когато такова нещо се случи, но аз съм защитник, а това в крайна сметка не ме е убило“, коментира още Боатенг.

„В края на деня, просто трябва да продължиш да работиш, а през следващия сезон ние ще се опитаме да си върнем титлата в Шампионската лига“, каза още Боатенг и добави:

„На тези, които твърдят, че Гуардиола не е постигнал достатъчно успехи, ще им кажа, че това са глупости. Всяка година 6-7 отбора се борят за титлата в Шампионската лига, а не само ние.“