Решението на Пеп Гуардиола да остави Томас Мюлер и Франк Рибери резерви в двубоя срещу Атлетико Мадрид доведе до много критики спрямо испанския специалист.

Без двете си звезди Байерн не бе достатъчно остър в предни позиции и така и не успя да реализира гол на "Висенте Калдерон".

Самият Гуардиола обаче защити своя избор: "Исках да имам футболист с ляв крак отляво и такъв с десен крак отдясно", обясни Гуардиола за избора на Коста и Коман по двете крила. Рибери от своя страна играе главно с десния крак по лявото крило.

"Освен това исках да имам още един полузащитник. Тук в първия двубой, в тази ситуация и при тази суха трева, исках да имам още по-голям контрол. Да, с повече нападатели може би ще създадеш повече възможности", заяви Гуардиола.

Самият Мюлер призна, че не е останал особено доволен от решението на Пеп да го остави резерва. "Няма как да си щастлив. Но няма място за разочарование в такъв момент, в който отборът иска да има успех. Ако всички, които стоят отвън, реагират, това няма да помогне на никого."