Байерн Мюнхен не успя да намери пътя към вратата на Атлетико Мадрид в първия мач между двата отбора. Играта на баварците в Мадрид определено не вървеше, а след двубоя от тима разкриха, че до известна степен за това е виновен трик с тревното покритие на стадион "Висенте Калдерон".

Крачка напред за Атлетико пред Байерн в ШЛ

Съвсем нарочно, преди мача от Атлетико са решили да не напръскат с вола терена, както правят по принцип и както се прави на повечето терени. Резултатът от това бе, че покритието бе сухо, а тревата спираше пътя на топката.

"Това може да бъде изнервящо", обясни експертът на ZDF и легенда на Байерн Оливер Кан. "Всяка топка не получава темпо. Когато теренът е сух, това е напълно различен футболен мач."

Идеята на Атлетико е била да попречи на бързата игра с много пасове на Байерн, а целта до голяма степен бе изпълнена. "Не можехме да си подаваме толкова добре. При нас отново ще намокрим терена", заяви капитанът Филип Лам.

Оплаквания изказа и Дейвид Алаба: "Теренът бе много сух. Така не можехме да демонстрираме нашата игра."

Старши треньорът Пеп Гуардиола обаче не се присъедини към недоволството на своите футболисти и отказа да се оправдае с тревното покритие. "Тревата си е трева. Трябва да се приспособим. Щом УЕФА я е одобрила, тогава и ние трябва да я приемем."