Отборът на Атлетико Мадрид направи важна крачка към големия финал в Шампионската лига.

Испанският тим се наложи с 1:0 на „Висенте Калдерон“ над звездите от Байерн Мюнхен.

Единственото попадение в първия полуфинал реализира Саул Нигес още в 11-ата минута.

Любопитното е, че Хосеп Гуардиола започна мача без Франк Рибери и Томас Мюлер, които се появиха на терена след почивката.

Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен

източник: Gulliver/GettyImages

През първото полувреме Байерн Мюнхен не успя да наложи своя стил на игра, докато Атлетико Мадрид съумя да отправи повече точни удари преди почивката. През втората част баварците заиграха много по-добре, но това не доведе до търсения резултат.

Двубоят започна много по-добре за домакините. В 8-ата минута Фернандо Торес отправи хубав удар по земя, от малък ъгъл, но не успя да затрудни стабилния Мануел Нойер.

Само 180 секунди по-късно „дюпекчиите“ успяха да стигнат до така желаното попадение, а „Висенте Калдерон“ изригна. Саул Нигес реализира прекрасен гол, който сам изработи. Той успя да се справи последователно с редица защитници на Байерн Мюнхен, навлезе в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Последва много бърз отговор от гостите. Артуро Видал отправи удар с глава, но Хосе Хименес се намеси в последния момент също с глава, за да изчисти топката.

В 28-ата минута се разигра спорно положение, играчите на Байерн поискаха от съдията Марк Клатенбърг да отсъди игра с ръка в наказателното поле, но такова не последва. 

Малко след това Мануел Нойер отново направи страхотно отиграване, след като успя да отрази изстрел от малък ъгъл на Антоан Гризман.

Преди полувремето Атлетико Мадрид получи нов добър шанс. След центриране отляво, Саул се опита да засече, но Хави Мартинес изчисти в корнер в последния момент.

През второто полувреме играта на Байерн се подобри, което пролича още в началните секунди след подновяването на играта. Така се стигна до 54-ата минута, когато Дейвид Алаба стреля мощно отдалеч, но топката срещна напречната греда.

Само 120 секунди след това и Хави Мартинес застраши съперника, след като засече с глава, но Ян Облак улови.

Постепенно с течение на срещата натискът на немския тим започна да се засилва. Игра се появиха последователно Франк Рибери и Томас Мюлер. В 63-ата Роберт Левандовски стреля от малък ъгъл, но също неуспешно.

Франк Рибери

източник: Gulliver/GettyImages

В 74-ата минута Артуро Видал отново опита мощния си удар отдалеч, но Ян Облак отново отрази. Отговорът на Атлетико беше с греда. След бърза контраатака Фернандо Торес стреля, но уцели стълба, отбилата се топка стигна до Коке, но Мануел Нойер улови.

Постепенно „дюшекчиите“ отново започнаха да владеят малко повече топката, въпреки че трудно стигаха до опасни положения пред Мануел Нойер. В крайна сметка развръзката ще стане ясна в реванша, който е насрочен за 3 май.

Стартови състави:

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак, Хуанфран, Хименес, Савич, Филипе Луис, Габи, Фернандес, Саул, Коке, Гризман, Торес.

Байерн Мюнхен (4-1-4-1): Нойер, Лам, Мартинес, Алаба, Бернат, Чаби Алонсо, Дъглас Коща, Видал, Тиаго, Коман, Левандовски.