Сериозна мотивировка за победа са имали играчите на Байерн в мача с Ювентус от Шампионската лига. Те стигнаха до знаменит обрат с 4:2 след продължения, като в редовното време мачът приключи 2:2. Изравнителното попадение тогава падна в 91-та минута. 

Героят с втория гол беше Томас Мюлер. А нападателят на баварците разкри и каква е била причината за силно мотивираната игра на тима му след случилото се преди почивката. Всичко е дошло от думите на наставника Пеп Гуардиола, който е имал реч във времето между края на редовното време и началото на продълженията. 

Камерите го уловиха как обяснява нещо разпалено и използва ръцете си. Легендата Франц Бекенбауер се пошегува в студиото на Sky, че сигурно испанецът е плашел играчите си с кастрация. Е, явно не е бил далеч от истината. 

"Франц Бекенбауер беше близо до истината с това изказване. Пеп не говореше директно за кастрация, но каза, че ако паднем, просто ще ни отреже топките", заяви Мюлер с усмивка на уста.

Той обаче не каза дали такава усмивка е имало на лицето му и когато е чул заплахата на треньора си. Но в крайна сметка всичко е добре, когато завършва добре и на играчите на Байерн не им се е наложило да плащат толкова висока цена за евентуалното си отпадане.