Байерн Мюнхен не позволи на Атлетико Мадрид да приключи кампанията си в груповата фаза на Шампионската лига без загуба. В последен мач от група D баварците победиха „дюшекчиите“ с 1:0 у дома, но това бе без значение към крайното класиране, където мадридчани останаха на върха.

Така хората на Карло Анчелоти се реваншираха за загубата си със същия резултат в испанската столица, но поражението срещу Ростов бе това, което ги остави без шансове за първото място.

Още в първата минута домакините опитаха нещо по-интересно, като Тиаго Алкантара центрира заучено от ъглов удар, като търсеше намиращия се около дъгата Дъглас Коста. Бразилецът опита шут от воле, който прелетя далеч от целта.

Атлетико отвърна с хубав шанс пред Яник Ферейра-Караско в 9-ата минута. Белгиецът се измъкна от опеката на Дейвид Алаба, за да овладее чудесния извеждащ пас на Антоан Гризман. Едва влязъл в наказателното поле, той шутира с левия крак, а Нойер отвърна със сносно спасяване.

Седем минути по-късно Караско пак се озова на обещаваща позиция, като този път засече центриране в пеналта. Изстрелът му обаче нямаше достатъчно сила и точност, затова отиде право в ръцете на Нойер.

В 19-ата Дъглас Коста скри топката на няколко от противниковите играчи и с вълнуващ рейд нахлу в наказателното поле. От остър ъгъл бразилецът шутира към вратата на Ян Облак, който отби. Топката попадна у Ариен Робен, чието остро центриране породи известна суматоха, преди бранителите на „дюшекчиите“ да изчистят.

Двубоят продължи да върви без явно превъзходство до 28-ата минута, когато талантът на Роберт Левандовски блесна ярко. Байерн спечели фаул на около 23-24 метра леко по диагонал спрямо вратата. Полският таран се засили и с перфектно премерен изстрел би над стената и точно до дясната греда на Облак – 1:0.

До почивката Байерн имаше огромно игрово превъзходство, а тимът на Диего Симеоне определено се опита да не инкасира още попадения в мрежата. Това се получи и вече през второто полувреме импулсът в играта на Байерн беше поизчезнал. Въпреки това германците продължиха да диктуват в темпото, като в 54-ата минута Шиме Върсалко се намеси добре останал ек на ек срещу Робен и блокира това, което вещаеше да бъде опасен шут на холандеца.

Симеоне направи някои офанзивни промени, като вкара младоците Томас Партей и Анхел Кореа. Вторият имаше никак нелоша възможност в 74-ата минута, когато отправи опасен шут от границата на наказателното поле, а топката прелетя много близо, но все пак покрай лявата греда.

Три минути след този епизод Байерн изпусна да реши всичко в мача след невероятен пропуск на Тиаго Алкантара. Дъглас Коста направи един от марковите си набези по крилото и центрира чудесно към испанския национал, който от 5 метра стреля силно и високо над гредата.

В 86-ата минута друга от резервите на Атлетико – Кевин Гамейро опита шут от остър ъгъл, но без да създаде особени проблеми на Нойер.

В другия мач от групата ПСВ Айндховен не успя да победи Ростов у дома, където срещата завърши 0:0. Така като трети отбор в групата руснаците ще играят в елиминациите на Лига Европа напролет.

Крайно класиране в група D:

1. Атлетико Мадрид – 15 точки

2. Байерн Мюнхен – 12 точки

3. ФК Ростов – 5 точки

4. ПСВ – 2 точки