Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола приема доста насериозно предстоящия мач срещу Олимпиакос в Шампионската лига във вторник. Двубоят е пряк сблъсък за първата позиция в групата, а на пресконференцията преди двубоя Гуардиола обяви, че предстоящият двубой е най-важният за баварците през настоящия сезон.

"Утре за нас предстои най-важният мач през сезона", заяви испанецът, който демонстрира голям респект от противника.

До този момент през сезона Олимпиакос спечели всичките си официални двубои с изключение на домакинството срещу Байерн - 3:0 за немския колос.

"Те имат добра защита. Ще имаме малко пространство за действие. Всички флангови футболисти на Олимпиакос са много бързи. Искаме да не допускаме много контри, затова трябва да имаме много голови възможности и да притежаваме топката."

"Харесва ми, когато имам на разположение всичките си играчи. Избирам състава по този начин, който считам за най-добър за мача."

Относно възможността Дейвид Алаба да играе в двубоя, Гуардиола коментира: "Той не тренира днес. Ще трябва да изчакаме. Ако не играе, ще имаме голям проблем, защото и Бернат не е готов."