Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер отдаде тежката загуба с 0:3 от Барселона в първия полуфинална Шампионската лига на леко допуснатия първи гол. Тогава Лео Меси се разписа, след като преди това съотборниците му искаха дузпа. Това се случи в 77-та минута. 

Иначе стражът направи страхотен мач и няколко пъти спаси отбора си от сигурни попадения. Той обаче нямаше какво да направи при трите попадения на каталунците, а особено първото явно му тежи много. 

"Просто им подарихме първия гол. Те искаха дузпа и ние вместо да продължим да играем, просто им подарихме топката. А когато тя се окаже в Меси в такава близост до вратата, не е неочаквано да получиш попадение."

"Яд ме е за тази ситуация, защото имахме страхотен шанс за контраатака, а сами видяхте какво се случи. Трябваше да спечелим този мач, който можеше да завърши по съвсем различен начин", сподели Нойер. 

Въпреки тежкото поражение с 0:3, световният шампион с Германия все още вярва в продължаването напред. На четвъртфиналите баварците паднаха с 1:3 от Порто в първия мач, но на реванша отвяха съперника си с 6:1 и стигнаха до тази фаза. 

"Ако научихме нещо от мачовете с Порто, то това е, че винаги има шанс за всичко. Не сме се предали", сподели Нойер след двубоя.