Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти бе доволен след победата над Атлетико Мадрид с 1:0 в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига, въпреки че "баварците" останаха втори в групата.

Байерн взе безсмислен реванш срещу Атлетико

"Доволен съм от представянето на Байерн. Контролирахме играта през цялото време и не им позволихме да контраатакуват. Крайният резултат не е важен, но представянето ни дава увереност за следващите мачове. Нашата защита се представи много добре и важното е че не допуснахме гол. Роберт Левандовски също заслужава похвали. Трябва още да работим, за да подобрим представянето си," коментира Анчелоти.

Капитанът на Байерн Мануел Нойер допълни: "Страхотно е да приключиш груповата фаза на Шампионската лига с успех над Атлетико. Всички видяха, че ние дадохме всичко от себе си, за да излезем победители. Разбира се не сме забравили, че ни отстраниха в миналото издание. Сега е важно да оставим всичко зад себе си и да се съсредоточим върху представянето ни този сезон."

Голмайсторът за Байерн срещу Атлетико Роберт Левандовски сподели: "Тренирал съм тези свободни удари и преди. От началото на сезона все повече обръщам внимание на тях. Това бе добър момент, в който да разбера, че моята жена е бременна."

Матс Хумелс обобщи: "Това не беше изключително представяне, но стабилно такова. Те имаха една или две добри възможности в началото и това беше доста много. Ние можем да играем с две системи. Тази вечер превключвахме между тях. Левандовски практикува свободни удари на тренировките и вече му се получава. Видя се и тази вечер."/БТА