Поредната уникална доза емоция ще ни предложи Шампионската лига тази вечер. Програмата във вторник вечер включва две ключови срещи от четвъртфиналите-реванши на турнира.

21.45 Барселона – ПСЖ (3:1)

21.45 Байерн Мюнхен – Порто (1:3)

Немският гранд Байерн приема на „Алианц Арена“ своя съперник, който изненадващо достигна до отличен резултат в Португалия. Порто ще се опита да достигне до своя първи полуфинал в Шампионската лига след 2004 година и ерата на Жозе Моуриньо. В същото време Байерн Мюнхен никога до този момент не е успявал да навакса в Европа подобна разлика.

Треньорът на Порто ще трябва да направи промени в защитата си, което може да се окаже ключът за Байерн. Жулен Лопетеги ще се наложи да се справя без Данило и Алекс Сандро, които са наказани.

Дозата самочувствие за играчите на Хосеп Гуардиола идва и от факта, че балансът на немския колос като домакин срещу тимове от Португалия е 8 победи срещу 2 равенства. В същото време Порто има записани 3 успеха, 4 равенства и 6 поражения при гостувания в Германия.

Ариен Робен няма да бъде на разположение на баварците за срещата-реванш, както и Алаба, Мехди Бенатиа, Хави Мартинес и Том Щарке. Бастиан Швайнщайгер поднови тренировки с отбора, но и неговото участие в мача не е сигурно.

В навечерието на важния мач Хосеп Гуардиола бе оптимист за шансовете на своя тим като за пореден път похвали своите футболисти, които "остават мои герои до края на живота ми", сподели емоционалният Гуардиола. Освен това бившият наставник на Барселона обяви, че при всички положения ще остане треньор на Байерн и през следващата година.

Преди двубоя Жулен Лопетеги коментира: "Ще бъде трудна задача, но ние ще се опитаме да намерим прости отговори. Харесва ни идеята да играем срещу Байерн, който е един от най-добрите отбори в света. Не можем да мислим за това, което може да се случи, ние трябва да се съсредоточим върху играта утре и да се опита да дадем отговор на терена."

Съдия на срещата ще бъде Мартин Аткинсън (Англия).

Вероятни състави:

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Бернат, Алонсо, Лам, Тиаго, Гьотце, Мюлер, Левандовски.

Порто: Фабиано, Рикардо, Майкон, Маркано, Мартинс Инди, Ерера, Каземиро, Оливер Торес, Куарешма, Мартинес, Брахими.

В другия мач от тази вечер не се очакват изненади, още повече, че соченият за фаворит тим на Барселона е домакин на ПСЖ. Успокоението за домакините идва от резултата в първия двубой – 3:1 за испанския клуб. Нещо повече - каталунците имат само една-единствена загуба в последните си 31 мача като домакин в Шампионската лига.

Въпреки добрия резултат, старши треньорът на Барселона Луис Енрике се изказа доста предпазливо: „Не сме фаворити. Резултатът от първия мач е добър, но не е окончателен. Това е реалността и ние трябва да подходим по същия начин, както за първата среща. Нуждаем се от това да изиграем по един перфектен начин и реванша."

В същото време Златан Ибрахимович и Марко Верати се завръщат за ПСЖ след наказание, но Тиаго Силва и Тиаго Мота са с травми, а Давид Луис е под въпрос.

Наставникът на парижани Лоран Блан обяви преди срещата в Испания: „Ние трябва да мислим, че можем да отбележим гол и съм сигурен, че ще го направим, но имаме малък шанс да преодолеем Барселона."

Съдия на срещата ще бъде Свеин Одвар Моен (Норвегия).

Вероятни състави:

Барселона: Тер Стеген, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Шави, Меси, Неймар, Суарес 

ПСЖ: Сиригу, Ван дер Вейл, Луис, Маркиньос, Максуел, Верати, Кабай, Матуиди, Кавани, Ибрахимович, Пасторе