По всичко изглежда, че Мехди Бенатиа ще напусне Байерн Мюнхен през лятото, а новият сериозен кандидат за мароканеца идва от Острова.

Става дума за Арсенал като според френския журналист Ману Лонжон от Foot Mercato, "топчиите" проявяват сериозен интерес към привличането на централния защитник. Според RMC Sport пък Бенатиа дори е опция №1 за защитата на лондончани. До момента за фаворит за Бенатиа се считаше Ювентус, а интерес проявяват още Челси и Манчестър Юнайтед.

Договорът на Бенатиа с Байерн е до 2019, но в двете си години в Мюнхен мароканският национал така и не успя да се утвърди в състава, главно заради постоянните си проблеми с контузии. За този период Бенатиа има едва 29 мача в Бундеслигата и определено не бе първи избор на Гуардиола.

Във финала за Купата на Германия испанецът предпочете да заложи на младия Йозуа Кимих за партньор на Боатенг, докато Бенатиа остана на пейката.

Привличането на Матс Хумелс пък намалява драстично шансовете на мароканеца за изява. В момента цената на бранителя се оценява на 18 милиона евро, а при оферта в този диапазон от Байерн най-вероятно ще приемат предложението.