По всичко изглежда, че Марио Гьотце действително ще измине обратния път от Мюнхен до Дортмунд, за да се завърне в отбора, в който се изгради като футболист - Борусия.

Темата "Гьотце" бе основната по време на контролата между Байерн и Манчестър Сити в сряда вечер, а изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге призна, че трансферът на практика е осъществен.

"Мога да потвърдя, че се намираме в конструктивни разговори с Борусия Дортмунд, както и с неговия агент и неговия баща. Още утре (днес б.р.) всичко може да бъде финализирано", заяви той.

Според "Билд" сделката вече е договорена като двата германски гранда са се споразумели и за трансферната сума. Остава да бъдат уточнени само последни детайли преди договорът да бъде подписан.

"Ако Гьотце напусне отбора, му желая всички най-добро за сезона", заяви старши треньорът Карло Анчелоти. Франк Рибери пък направо се сбогува с Гьотце: "За него тук ситуацията не бе толкова добра. Той имаше няколко контузии и загуби самоувереност. Желая му всичко най-добро."

Гьотце премина в Байерн през 2013 с трансфер от Дортмунд на стойност 37 милиона евро. Сега се очаква баварците да вземат за него между 22 и 25 милиона.