Ръководството на Байерн Мюнхен официално обяви трансфера на Матс Хумелс от Борусия Дортмунд. Централният защитник днес парафира своя 5-годишен контракт с родния си клуб.

Тъкмо заради този трансфер, за който се знаеше от известно време, 27-годишният футболист получи солидна доза лошо отношение от феновете на Борусия Дортмунд. Някои от тях го определиха като предател и дори издигнаха протестни банери.

Ядосаните фенове на Борусия имаха какво да кажат на доскорошния си капитан

От Байерн уточниха, че са постигнали споразумение за личните условия на Хумелс преди две седмици, а днес играчът е минал успешно задължителните медицински прегледи. „Ние сме много доволни да приветстваме Матс обратно в Байерн“, коментира президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге. „Не само че подсилваме състава си с централен защитник от световна класа, но също така с футболист, който приема отговорността и който е продукт на нашата младежка академия. Първо и преди всичко му желаем успешно Евро 2016.“

Хумелс започва в Байерн през далечната 1995 година, когато е само 6-годишен. Той преминава през всяко от нивата в юношеската академия, а през 2005 година стига до дублиращия тим. Дебютът му за първия отбор идва през 2007-а, ала през януари 2008 година той напуска, за да заиграе в Борусия Дортмунд. „Да се сбогувам с Борусия ми беше много трудно, разбира се. Така стояха нещата и през 2008-а, когато ситуацията беше обратната. Сега очаквам с нетърпение всичко, което ми предстои с Байерн. Много се вълнувам“, добави Хумелс.