След като преди време президентът на Байерн Ули Хьонес разкри, че Пеп Гуардиола е искал да привлече в тима бразилската звезда Неймар, сега изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге потвърди информацията като сподели, че самият той е убедил Гуардиола да привлекат Марио Гьотце вместо Неймар като за да убеди испанеца е използвал...лошото време в Цюрих.

„Имахме ясна представа какъв тип играч искаме да привлечем. Дискутирахме го заедно с Пеп. По принцип от такова качество имаше само двама играчи, при които знаехме, че е възможно да ги привлечем. Единият бе Неймар, а другият Марио Гьотце“, разказва Румениге. „При Гьотце знаехме за клаузата. При Неймар знаехме, че при оставаща една година по договора му неговият бразилски клуб ще иска да го продаде. Заради това споделихме на Пеп нашият опит с играчи, които идват директно от Южна Америка.“

„Мога да си спомня още добре една ситуация: Стояхме заедно при една среща в Цюрих и времето беше просто катастрофално. Тогава казах на Пеп, че трябва да погледне през прозореца. Той ме попита: Защо? Отговорих му: 'Представи си, че един бразилец идва от 30 градуса в своята родина на минус 6 градуса при нас.' Той не говори езика и нашата немска култура изглежда не пасва на тази южна топлота. Това всичко не е толкова просто за един млад играч. Пеп го разбра веднага“, допълни Румениге.