Борусия Дортмунд победи Байерн Мюнхен с класическото 3:0 в дербито от 30-ия кръг на Бундеслигата. Така дортмундци нанесоха едва третото поражение на шампиона на Германия в мач на честта.

В началните минути Байерн притисна съперника си, но постепенно и момчетата на Клоп реагираха. Двубоят вървеше равностойно, но в 20-ата минута Борусия откри резултата. Хофман прати топката в полето на Байерн, Обамеянг пое и подаде на Ройс, а Марко намери Мхитарян, който не остави шансове на Нойер. Две минути по-късно вратарят на Байерн се намеси добре при изстрел на Обамеянг.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ!

Домакините отвърнаха с атаки, но головете липсваха. До почивката удари на Робен и Манджукич не намериха целта.

На почивката вратарят на баварците Мануел Нойер беше заменен принудително от Рeдер. В 48-ата минута Робен стреля, но топката от защитник излезе в корнер. Буквално в следващата минута резултатът стана 2:0 за Борусия. Обамеянг намери Марко Ройс, който се разписа. В 56-ата минута на срещата падна и трети гол. Хофман излезе очи в очи с вратаря на домакините и го преодоля без усилие.

До края на срещата баварците пробваха да върнат поне един гол, но това не стана. В добавеното време домакините останаха и с човек по-малко, след като в 90-ата минута Рафиня удари в лицето Мхитарян и беше изгонен.

След успеха Борусия се намира на втората позиция с 61 точки, а Байерн е първи със 78 точки.