Тази вечер на „Сантяго Бернабеу“ един срещу друг ще се изправят два от най-големите отбори в европейския футбол. Реал Мадрид ще посрещне Байерн Мюнхен в поредната битка между грандовете на испанския и немския футбол.

За четвърта поредна година „белия балет“ стигна до полуфиналите, но в предишните три издания отпадаше именно на тази фаза. Тази година обаче Реал е решен на всичко, за да стигне до дълго бленуваната десета титла в турнира. В същото време обаче Байерн на Гуардиола е решен да пренапише историята и да стане първият отбор в историята на Шампионската лига, спечелил трофея в две поредни години.

Ако гледаме статистиката, тя определено не е на страната на Реал. Двата гранда имат цели 20 мача помежду си в най-престижния клубен турнир в Европа, като на 5 пъти са се срещали на полуфиналите, а резултатът от сблъсъците е 4:1 за Байерн. Последният триумф на баварците бе през 2012 година, когато след дузпи немският колос отстрани „кралския клуб“.

Техният старши треньор Пеп Гуардиола също може да се похвали с добра статистика срещу Реал – 9 победи, 4 равенства и едва 2 загуби.

Моментната форма обаче сякаш е на страната на Реал. През уикенда „белия балет“ не игра, а последният им мач бе победата с 2:1 над Барселона на финала за Купата на Краля. Байерн пък си осигури предсрочно спечелването на Бундеслигата, но оттогава се представя колебливо в своите мачове и записа тежка загуба с 0:3 от Борусия Дортмунд. Все пак в последния кръг тимът от „Алианц Арена“ си припомни за победите след успех с 2:0 над Айнтрахт Брауншвайг.

В лагера на Реал до последно под въпрос ще бъде Кристиано Роналдо. Португалецът ще мине късен фитнес тест, който ще определи, дали може да играе в мача. Добрата новина е възстановяването на Гарет Бейл, който бе измъчван от грип в последните дни. Марсело най-вероятно ще бъде оставен на пейката, а Фабио Коентрао ще започне на негово място. Алваро Арбелоа и Хесе Родригес са аут заради контузии в колената.

За Байерн в игра ще се завърнат Мануел Нойер и Дейвид Алаба, които пропуснаха мача в Брауншвайг заради контузия. Извън сметките за мача заради травми остават Тиаго Алкантара, Диего Контенто и Джердан Шакири.