Централният нападател на Левски Венцислав Христов беше доста разочарован от равенството 1:1 срещу Марибор в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Резултатът в София изхвърли „сините“ от турнира и прати словенците напред, но според Христов това не е било заслужено.

„Със сигурност съжалляваме, създадохме доста положения. Със сигурност изиграхме доста силен мач. Според мен липсата на шанс в някои ситуации ни попречи да продължим напред.

Определено пропуските бяха голямата ни грешка. Не можехме да разчитаме да не допуснем гол. Те имаха дузпа и положението за гола. Момчетата обаче се раздадоха“, каза Христов.

„Не смятам, че е имало прекалено напрежение в отбора. Самият факт, че стигнахме до такава ситуация говори достатъчно. Малко не ни достигна да преодоолеем Марибор. Просто има и такива мачове, в които топката не влиза. Аз твърдя, че по-силният отбор отпадна. За съжаление изпускаме добра възможност в следващия кръг, където съперникът щеше да бъде напълно преодолим. Ако имаме пълната подкрепа на публиката в следващите мачове, по-лесно ще преодолеем шока от отпадането. За мен това отпадане е шок“, добави националът на България.