Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, даде пресконференция преди гостуването на Сервет в първия плейофен двубой в турнира Лигата на конференциите. Срещата в Женева е в четвъртък, 15 февруари, от 22:00 часа българско време.

Опитният специалист остана на мнение, че „орлите“ ги очакват два трудни мача, тъй като Сервет е по-добре подготвения и окомплектован отбор, който използва слабостите на противника.

„Очакват ни два трудни мача, но в крайна сметка ние сме фокусирани. Сервет са по-добре подготвени от нас, защото имат изиграни пет мача за първенство и това им дава някакво предимство, но това не ме притеснява, мен ме интересува единствено как ще играе нашият отбор“, започна Дерменджиев.

„Сервет е много добре окомплектован отбор, играят много време заедно. Казах вече, че ни очаква труден мач и искам моят отбор да се справи“, продължи специалистът.

Снимки: Startphoto.bg
7 снимки

„Това беше един от добрите мачове на Лудогорец срещу Базел, става въпрос и за двата мача. Лудогорец наистина е нов отбор за България, но е структуриран на високо ниво и ние се гордеем с това“, каза той на въпрос за сравнение с един от последните швейцарски съперници.

„Мачовете от вътрешното първенство са различават много от международните мачове и очаквам отборът да бъде страшно добре надъхат. Те, Сервет, също като нас, искат да спечелят“, сподели още старши треньорът на Лудогорец.

„Сервет имат много добър треньор, който е направил и изградил един добър отбор. Както ние, така и те ни наблюдават. Познаваме се отборите. Смятам, че качеството на двата отбора е еднакво“, заяви още треньорът на българския шампион.

„Бърнард Текпетей е добре и цялата група, която е в Швейцария, е добре. Това е хубаво за мен. Сервет е един отбор, който използва слабостите на противника и това е един много голям коз за тях“, завърши Дерменджиев.