Лудогорец гостува на Сервет в двубой от плейофите преди 1/8-финалите в Лига на конференциите. Срещата на „Стад дьо Женев“ е тази вечер от 22:00 часа и на страницата Gong.bg ще може да бъде проследена минута по минута, с всичко най-интересно от случващото се на терена.

Първенецът на България вече рестартира с официалните мачове през тази година. „Зелените“ победиха с дузпи финалиста за Купата ЦСКА 1948 и оформиха своя вътрешен требъл. Триумфът във Велико Търново на неутралния стадион „Ивайло“ дойде след изпълнение на дузпи.

През зимната пауза Лудогорец не се подсили с никой, а единствено претърпя няколко раздели. Доминик Янков бе продаден на Монреал, а Мунир Шиуар даден под наем на Амиен. Разградчани се разделиха още с бранителите Игор Пластун и Франко Русо (под наем в Льовен).

Пътят на Лудогорец дотук в надпреварата бе осеян с възходи и падения. Българският тим излезе от почти невъзможна ситуация в група с Фенербахче, Нордселанд и Спартак Търнава.

Швейцарският Сервет пък идва като трети от група в Лига Европа. Отборът от Женева се нареди след Славия Прага и Рома в група G на втория по сила евротурнир.

Отборът, в който в момента се подвизава бившият защитник на ЦСКА – Брадли Мазику, имаше доста по кратка зимна пауза от Лудогорец – около месец. След рестарта в швейцарската Суперлига Сервет има 3 победи, 1 равенство и 1 загуба, дошла преди няколко дни от Ивердон с 1:2. В момента женевският тим е втори в класирането – на осем пункта зад лидера Йънг Бойс.

Три от новите попълнения на Сервет – Омар Рекик, Такума Наширума и Басиро Ндиайе, ще изпуснат днешния мач с Лудогорец.