Отборът на Лудогорец продължи с отличното си представяне в груповата фаза на Лига Европа! След гръмкия успех над ЦСКА Москва в Разград с 5:1, днес тимът на Станислав Генчев разби с 3:0 унгарския Ференцварош в Будапеща и взе сладък реванш за загубата в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Българският шампион показа отличен футбол и въпреки че игра с човек по-малко повече от едно полувреме, успя да стигне до изразителния успех пред пълните трибуни на стадион „Групама арена” в унгарската столица.

Головете за разградчани бяха дело на Джоди Лукоки, който откри секунди след първия съдийски сигнал, и бранителя Рафаел Форстър, който пък вкара първите си два гола с фленелката на Лудогорец. В края на първата част за втори жълт картон от игра бе отстранен Драгош Григоре.

Така Лудогорец записа втори пореден успех в груповата фаза и оглавява класирането в своята група H с пълен актив от точки. В другия мач от днес Еспаньол надделя над ЦСКА в Москва с 2:0.

Официален сайт на Лудогорец
30 снимки

Мачът в Унгария започна по изключителен начин за българския шампион, който успя да открие резултата с първата си атака в срещата. След разиграване в центъра на терена, Антон Недялков бе изведен по лявото крило, напредна добре и центрира великолепно с десния крак към Джоди Лукоки, който с удар от границата на вратарското поле успя да насочи топката в мрежата. Вратарят на домакините докосна топката, но не и да избие удара на Лукоки.

Домакините пробваха да отговорят след студения душ в първата минута, но играчите на Станислав Генчев действаха дисциплинирано в отбрана и не допуснаха опасности пред вратата на Пламен Илиев.

В 16-ата минута българският тим бе много близо до удвояване на преднината си. Клаудиу Кешеру бе изведен с дълъг пас фронтално срещу вратаря, остави топката да тупне и стреля силно, но вратарят на домакините показа класа и изби в корнер. Две минути по-късно дойде и първото по-интересно положение пред Илиев. След атака отляво, топката бе центрирана в пеналта, където Боли надскочи всички, но не успя да стреля към вратата.

Лудогорец продължи да създава по-опасните положения в двубоя, а следващият шанс за „орлите” се откри в 27-ата минута. Лукоки получи почти на аутлинията и прати топката на далечната греда, където Абел Анисе овладя и стреля от много малък ъгъл. Вратарят Дибус изби, но коженото кълбо попадна в Кешеру, който също стреля, но и неговият изстрел бе блокиран.

В 39-ата минута Пламен Илиев вкара топката в игра след изпълнение на аут, Кешеру отклони към Лукоки, който се пребори със защитник и стреля, но топката рикошира и излезе в нов ъглов удар.

Нищо обаче не успя да помогне на вратаря на домакините Денеш Дибус минута по-късно, когато Рафаел Форстър се нагърби с изпълнението на един пряк свободен удар от близо 30 метра. Централният бранител изпрати истински снаряд към вратата на унгарския страж, който просто изгледа топката как влиза в горния десен ъгъл на вратата. Това бе и първият гол на Рафаел Форстър с фланелката на Лудогорец.

Две минути преди почивката Драгош Григоре помрачи отличното представяне на българския тим, след като си изкара наивен втори жълт картон за нарушение в центъра на терена и така остави своите с човек по-малко на терена. Станислав Генчев взе решение да не прибързва с промените в състава си и изчака края на първата част.

На почивката логично в игра се появи Козмин Моци, който взе и капитанската лента, а играта напусна Марселиньо.

Очаквано втората част започна с масиран натиск за домакините, които всячески се опитаха да притеснят българския страж Пламен Илиев, който обаче показа истинска класа.

Ключовият момент в срещата дойде в 65-ата минута , когато при една от редките си атаки през втората част Лудогорец стигна до корнер отдясно на вратата на домакините. Вандерсон центрира отлично в наказателното поле, където Рафаел Форстър се извиси над всички и с глава порази целта за втори път.

Третият гол допълнително изнерви домакините, които започнаха да действат твърде припряно. Исаел имаше няколко възможности, но при всички тях, крилото на Ференцварош не успя да уцели вратата. Пасовете на футболистите на Серхий Ребров ставаха все по-неточни и грешни, а от това се възползваха отлично играчите на Лудогорец.

До края на срещата българският тим умело успя да отрази атаките на своя противник, а в редките случаи, в които домакините стигаха до точни удари, Пламен Илиев бе на мястото си и запази вратата си суха.

Така Лудогорец вече има актив от шест точки и еднолично оглавява временното класиране в група H на Лига Европа. Следващият мач на българския шампион от турнира е в Разград срещу испанския Еспаньол.

--

ФЕРЕНЦВАРОШ - ЛУДОГОРЕЦ 0:3

0:1 Лукоки 1', 0:2 Форстър 40, 0:3 Форстър 65'

съдия: Бартош Франковски (Полша)

Ференцварош: Дибус, Фримпонг, Ловренчич, Нгуен, Зубков (Варга 80'), Харатин, Зигер (Сигневич 73'), Блажич, Хейстер    , Боли (Шкварка 73'), Исаел

Треньор: Серхий Ребров

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо (Икоко 69'), Анисе, Григоре    , Баджи, Кешеру, Марселиньо (Моци 46'), Вандерсон, Форстър, Лукоки     (Горалски 57')

Треньор: Станислав Генчев