Спокойствието, което е донесъл Георги Дерменджиев с идването си в Лудогорец, е бил ключът за добрите резултати на отбора в края на годината. Това мнение изрази полузащитникът на разградчани Якуб Пьотровски. В специално интервю за NOVA полякът разкри в кои първенства мечтае да играе един ден.

Националът на Полша вече записа близо 80 мача за Лудогорец, а през този сезон определено е един от лидерите на отбора. Добрите игри в efbet Лига и евротурнирите му осигуриха мачове за родината му и халфът вярва, че може да задържи добрата си форма още дълго.

„С идването си Георги Дерменджиев допринесе със своето спокойствие. Съставът е добре балансиран и сякаш сме по-единни на терена – атакуваме и се защитаваме като един цяло и това е важно. Няма стрес в играта ни. При мен той също внесе спокойствие и ми дава шанса в някои мачове да играя по-напред, за да използвам моите качества в наказателното поле“, зави Пьотровски пред NOVA.

„Бундеслигата е едно от Топ 5 първенствата. Надявам се един ден да играя този топ футбол и ще се стремя да постигна това. Харесвам Бундеслигата и Висшата лига. Не мога да скрия, че от дете съм фен на Челси“, допълни още полският халф.

За Лудогорец предстоят още три контроли от лагера в Турция. Следващата проверка на „орлите“ е срещу полския Ракув днес от 16:00 часа и може да я проследите по DIEMA SPORT 3.