Швейцарският Сервет (Женева), който утре приема Лудогорец в първи мач от плейофите в турнира на УЕФА Лига на Конференциите, се похвали, че границата от 12 000 продадени билета е премината.

"Границата от 12 000 закупени билета е надмината! Европейската купа привлича Женева, както е от началото на сезона. Очаква се добра посещаемост. Северната трибуна вече е пълна, но все още има останали места на основната, източната и южната", съобщиха от клуба.

В Сервет отчитат, че посещаемостта е коренно различна в местното първенство и в турнира на УЕФА. И докато при съперници като Грасхопърс, Базел и Лозана-Оши феновете са в границите между 7000 и 7500, то в турнира Лига Европа посещаемостта винаги е в петцифрено измерение. Без изненади, рекордът е мача с Рома, когато на стадион Стад дьо Женев са присъствали 28 534 човека. По-малко е имало със Славия (Прага) – 19783, а срещу молдовския Шериф са влезли 15 822. Капацитетът на стадиона край Женевското езеро е 30 084 места.

От клуба предупреждават, че в часовете преди мача ще бъдат затворени определени улици в района, което трябва да накара хората да си направят съответната организация. Също така се уточнява, че всички пунктове за продажба за сувенири, артикули и камиони за храна ще бъдат отворени и ще работят с пълен капацитет на територията на стадиона. Извън кордоните към входовете също ще има мобилни камиони за освежаване и храна на разположение на публиката.

Мачът е с начало 22:00 часа българско време, а главен съдия ще бъде Филип Глово от Словакия. Реваншът е другата седмица в Разград, а победителят от двата мача продължава към осминафиналите. Сервет слезе в третия турнир на УЕФА като трети в група "G" на Лига Европа.