Българският национален отбор по футзал излетя за Австрия, където от утре до неделя ще изиграе три мача от предварителния квалификационен кръг за ЕВРО 2026. Футзалните “лъвове” ще се изправят срещу домакините, Израел и Сан Марино, като регламентът предвижда първите два тима от групата да продължат напред към основния кръг.

“Трикольорите” стартират с мачовете на 11 април, когато от 19:00 часа българско време играят с Австрия. На 12 април от 17:00 часа е срещата с Израел, а на 14 април от 13:00 часа е заключителният сблъсък със Сан Марино. Всички мачове ще се изиграят в залата в градчето Айзенщат.

Селекционерът Делян Койчев избра група от 14 състезатели, които се качиха на самолета в посока Виена. В последния момент бе направена промяна, като от състава отпадна опитният играч на Черно море Пламен Стойков. На негово място в тима бе извикан Алексей Степанов от шампиона Амиго Северозапад. Ето и цялата група:

1. Александър Асенов (Левски)

2. Юлиан Спасов (Левски)

3. Цветелин Добричов (Амиго Северозапад)

4. Владимир Бахъров (Амиго Северозапад)

5. Мартин Стойков (Амиго Северозапад)

6. Павлин Кузов (Амиго Северозапад)

7. Христо Павлов (Амиго Северозапад)

8. Станимир Минчев (Амиго Северозапад)

9. Димитър Шаламанов (Амиго Северозапад)

10. Милен Киров (Кладно, Чехия)

11. Даниел Димов (Черно море)

12. Димитър Цветанов (Икономически университет Варна)

13. Давор Петров (DXC)

14. Алексей Степанов (Амиго Северозапад)

Двубоят с австрийците ще е първи официален такъв точно две години след последния мач на националния тим. На 11 април 2022 г. във Варна България разбива с 9:2 Шотландия в световна квалификация, след което последва двугодишна пауза в изявите на нашите национали.