България претърпя драматична загуба с от Армения с 2:3 в мач от група C4 на европейските квалификации по футбол за жени. Резултата откри Лара Казанчян в 42-ата минута, а Вероника Асатрян удвои три минути след почивката. Полина Ръсина върна едно попадение в 61-ата минута, а Евдокия Попадинова изравни от дузпа в 85-ата минута. Ани Сафарян обаче донесе победата на гостенките с гол в първата минута на добавеното време.
 
Загубата значително намалява шансовете на България за първото място в групата, което дава право на участие в баражите за участие на Евро 2025.
Очаквано българките влязоха по-добре в двубоя и топката рядко напускаше половината на съперника. В 4-ата минута "лъвиците" стигнаха и до първата си голова възможност, след като Попадинова бе изведена очи в очи с вратарката на Армения. Ъгълът обаче бе много малък и футболистка №1 на България за 2023 г. не успя да преодолее Погосян. Едва в 16-ата минута арменките направиха първата си добра атака, при която стигнаха до ъглов удар. След изпълнението му се наложи да се намесва нашата вратарка Шахънска, която се справи отлично. Секунди след това Симона Петкова подхвана контраатака, продължена към Попадинова, но нападателката на италианския Лацио се затрудни с овладяването на топката и не се стигна до опасност пред вратата на Погосян.
 
В 26-ата минута добро центриране на Попадинова от корнер предизвика меле в наказателното поле на Армения, но никой не успя да отправи удар. Минута по-късно можеше да се стигне до автогол, след като защитничка на гостите с глава отклони топката и тя премина опасно близо до вратата. Напрежение пред Роксана Шахънска пък имаше в 35-ата минута след хубава атака на арменките, при която центрирането прехвърли Николета Бойчева и само добрата намеса на Караиванова предотврати удар отблизо. 
 
Изненадващо Армения поведе в 42-ата минута, след като "лъвиците" бяха матирани след контраатака и страхотен изстрел на Лара Казанчян, който не остави шансове на Шахънска - 0:1.

Второто полувреме започна с нов студен душ за България. В 48-ата минута Вероника Асатрян получи топката от Артин в разредената защита, навлезе в наказателното поле и с хубав шут по диагонала направи 0:2.  
 
В 58-ата минута клед тежък сблъсък между Попадинова и Гукасян, арменката се свлече на тревата и въпреки оказаната медицинска помощ, бе изнесена на носилка, а след това и заменена от Марина Карапетян. Гукасян пък бе откарана с линейка в болницата.
 
Селекционерът на нашия тим Силвия Радойска реагира с две промени - пусна в игра Леонора Желева и Виктория Адрианова на местата на Симона Петкова и Лора Петрова. Това като че ли внесе живец в играта и България върна едно попадение.
 
В 61-ата минута Николета Бойчева центрира в наказателното поле, топката бе отклонена леко с глава от Ивана Найденова, а дебнещата зад нея Полина Ръсина овладя технично и майсторски прати топката в мрежата - 1:2.   
 
"Лъвиците" се втурнаха в атака и можеха да бъдат наказани в 68-ата минута, когато загубиха елементарно топката пред своето наказателно поле, но ударът от дистанция на Артин не намери целта. В 82-ата минута Армения организира огледална атака като при втория гол, но този път Шахънска се намеси блестящо. В ответното нападение резервата Адрианова можеше да изравни, но топката срещна десния стълб на вратата на Погосян.
 
Пет минути преди края България получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Евдокия Попадинова, която с майсторски удар препарира Погосян - 2:2.
 
Окриляни от публиката, българките се втурнаха в атака, но бяха наказани още в първата минута на добавеното време. Резервата Ани Сафарян получи добро подаване, навлезе с топката в наказателното поле и пред погледа на пасивната наша защита с техничен удар в далечния ъгъл реализира трети гол във вратата на "лъвиците" - 2:3. 
 
Веднага след последния съдийски сигнал някои от българските футболистки си изпуснаха нервите и Ивана Найденова получи червен картон, което почти сигурно ще й донесе 2 мача наказание. 

 
FT/  БЪЛГАРИЯ - АРМЕНИЯ 2:3
 
 
БЪЛГАРИЯ: 12. Роксана Шахънска, 6. Силвия Кефалова, 2. Николета Бойчева (К), 5. Нора Димитрова, 11. Кристиана Караиванова, 9. Лора Петрова, 19. Йоана Станкова, 22. Ивана Найденова, 8. Полина Ръсина, 17. Симона Петкова, 7. Евдокия Попадинова
 
АРМЕНИЯ: 1. Погосян, 2. Вартанян, 5. Газарян, 4. Тейлър, 22. Гукасян, 7. Далакян, 8. Казанчян, 17. Нерсесиан, 10. Артин (К), 11. Асатрян, 9. Пизлова