Националният отбор на България по футзал преодоля предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 след решаваща победа над Сан Марино с 4:1. Така българите заеха едно от първите две места в своята група, което се оказа достатъчно.

12 отбора се включиха в предварителния кръг, разпределени в три групи по четири. Българският тим попадна в група В заедно с домакините на квалификацията Австрия, Израел и Сан Марино, а мачовете се играха в Айзенщат (Австрия).

В първата среща "лъвовете" загубиха с 0:1 от Австрия, а във втората приключиха при нулево равенство с Израел. Така решителен се оказа третият мач и България постигна решаващия успех с 4:1.

Два гола вкара нападателят на Амиго Северозапад Цветелин Добричов, а освен това пропусна и дузпа при резултат 2:0. По едно попадение добавиха Даниел Димов и Александър Асенов. Противникът от Сан Марино намали на 1:3 чрез Алекс Матиоли.

Австрия зае първото място в групата, след като постигна три победи и събра 9 точки. В последния мач австрийците се наложиха с 3:2 над Израел. България е на 2-ото място с 4, следват Израел с 2 и Сан Марино с 1. Напред  продължават първите два отбора от всяка от трите групи в предварителния кръг. В основния квалификационен кръг сe включват 40 отбора, които ще бъдат разпределени на 10 потока по 4. Жребият ще бъде теглен на 30-и май.