Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска говори преди утрешната европейска квалификация с отбора на Армения, като призна за някои здравословни проблеми в отбора. Радойска не влезе в детайли, но е оптимист, защото в отбора има достатъчно конкуренция.

България победи Казахстан с 1:0 на 5-и април, а утре ще изиграе втората си среща. В група С4 другият отбор е Румъния, който се очертава като основен съперник на българките за 1-ото място. Румънките отнесоха с 5:0 Армения и утре ще посрещнат Казахстан.

"Очертават се двете ни срещи с Румъния през юни като финал в групата, призна селекционерът на България Силвия Радойска. Имахме и преди мача, и след мача с Казахстан проблеми със здравословното състояние на определени състезателки. Някои ги възстановихме, но други не. Но имаме достатъчно конкуренция, имаме балансиран отбор на повечето постове и това няма да се отрази на играта ни. Надявам се утре да победим и да изпълним поставените цели", заяви селекционерът Силвия Радойска.

Авторът на победния гол за България в Казахстан Симона Петкова се намира в много добър период. Преди 10 дни тя се разписа решаващо за клубния си тим Аарау срещу Грасхопърс, а преди три дни отбеляза и с националната фланелка.

"Влязохме доста мотивирани в мача с Казахстан и успяхме да вземем победата. Има настроение в лагера, сега целият отбор е с една идея по-добро физическо състояние. Надявам се утре да останем на 100 процента фокусирани и да изпълним задачата си. Ние нямаме лимит, но говорим за процес, за развитие. Знаете азбуката не се учи на един път, а по постепенно. Знаем какъв е пътя и го следваме. Имаме задачи, които са поставени от треньорския щаб и се стараем да ги изпълняваме", заяви Симона Петкова пред журналистите.

Европейските квалификации при жените се провеждат във формат Лига на нациите. Първият отбор в групата преминава в по-горна дивизия за следващата година, а също така играе баражи и за място на Евро 2025 в Швейцария. Заелият второто място в крайното класиране ще играе пък допълнителни плейофи за изкачване в Лига В./БТА