Женският национален отбор на България по футбол започна Европейските квалификации в група C4 с победа с 1:0 над Казахстан. Единственият гол на базата на местния клуб Кайрат в Алмати реализира Симона Петкова в добавеното време на първата част.

Втората среща на българките е на 9-и април от 18:00 часа на стадион "Александър Шаламанов" срещу Армения. Арменките днес паднаха от Румъния с 0:5 на свой терен. Успехът на момичетата на селекционера Силвия Радойска е напълно заслужен, тъй като те доминираха в огромни периоди от срещата. Освен гола, те имаха и още възможности за гол, които пропуснаха, в това число и дузпа.

България имаше сериозно надмощие преди почивката и логично поведе с 1:0, макар и в добавеното време на първата част. Още в 14-ата минута Симона Петкова получи добра топка по диагонала от дясно и стреля, но вратарката Ангелина Портньова. След това момичетата на Силвия Радойска продължиха да търсят гола, а Попадинова и Лора Петрова трябваше да бъдат спирани с цената на фаулове и картони.

Минута преди края на първата част Лора Петрова беше повалена в наказателното поле от Мария Демидова и съдийката Мелиз Йозчийдем от Турция посочи бялата точка. Ивана Найденова, която играе за италианския втородивизионен Рес Рома VIII, обаче не успя да реализира дузпата.

 Но в 5-ата минута на добавеното време на първата част Симона Петкова, която преди няколко дни вкара важен гол за Аарау в швейцарското първенство, откри резултата. Петкова се разписа след изпълнение на свободен удар, отново изработен от Лора Петрова.

 Домакините опитаха да пренесат играта пред българската врата в началото на второто полувреме, но до 65-ата минута България изпусна още шансове чрез Лора Петрова на два пъти, Йоана Станкова и Евдокия Попадинова.

 До края на срещата играта се отвори и двата отбора създадоха добри атаки, но отново по-чистите положения бяха за "лъвиците". Накрая едно такова пропусна Виктория Адрианова, която можеше да удвои преднината в 95-ата минута.
   

Състав на България: Роксана Шахънска, Силвия Кефалова, Яница Иванова (78 - Николета Бойчева), Нора Димитрова, Кристиана Караиванова, Лора Петрова, Йоана Станкова, Ивана Найденова (78 - Леонора Желева), Симона Петкова (69 - Ивет Василева), Евдокия Попадинова (85 - Полина Ръсина), Димитра Иванова (46 - Виктория Адрианова)