Отборът на Байерн Мюнхен няма да може да разчита на някои свои основни футболисти за предстоящия двубой за Купата на Германия с четиридивизионния Родингхаузен. Към контузените Корентен Толисо и Кингсли Коман се присъединяват Ариен Робен (гръб), Жером Боатенг (вирус), Хамес Родригес (настинка) и резервният вратар Свен Улрайх, чиято жена е родила, сподели мениджърът на баварците Нико Ковач.

Под въпросителна остават Матс Хумелс, който получи травма на загрявката преди срещата с Майнц 05 и Леон Горецка, който получи удар в същия двубой. ,,Ще решим в последния момент с какъв стартов състав да излезем“, сподели Ковач, който ще викне трима или четирима от резервите на тима.

"Това е мачът на живота ни. Не трябва да излизаме на терена с нагласата да допуснем възможно най-малко голове. Това е турнирен мач, един е победител, а другият си тръгва“, заяви със самочувствие капитанът на Родингхаузен Даниел Флотман.

В друг интересен двубой от турнира за Купата на Германия лидерът във временното класиране на Бундеслигата Борусия Дортмунд посреща у дома втородивизионния Унион Берлин в сряда. /БГНЕС