Съдиите във Висшата лига трябва да взимат решенията си честно и неутрално, докато ръководят мачовете в елита на Острова, но те често стават обект на спорове между клубовете и PGMOL. След този уикенд Нотингам Форест изрази яростните си претенции към реферът на ВАР – Стюарт Атуел, за взетите от него решения в мача срещу Евертън, които според Форест са в ущърб за техния тим и става въпрос за три неотсъдени дузпи срещу тима от "Гуудисън Парк". „Карамелите“ взеха важния успех в борбата на двата тима за оцеляване с 2:0. Атуел е един от популярните арбитри в Англия, за които се знае чий отбор подкрепя, а именно Лутън Таун – друг отбор тази година, замесен в битката за оставането си във Висшата лига.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Именно след това от Нотингам пуснаха яростно становище в социалните си канали, след което се наложи Марк Клатенбър, който сега работи като съветник на „Сити Граунд“ да се обяснява, след като PGMOL обвини Нотингам в „недобре подбрани думи“.

В следствие на този шумен проблем в Англия решихме да предоставим на читателите на Gong.bg на кои отбори симпатизират реферите в Англия. Разбира се, става въпрос за тези, за които е ясно това.

Стюарт Атуел – Лутън Таун

Питър Банкс – незнаен

Джон Бруукс – незнаен

Дейвид Куут – незнаен

Дарън Ингланд – Барнзли

Кевин Френд – Бристол Сити и Лестър Сити

Джаред Джилет – незнаен

Тони Харингтън – Хартлипуул

Саймън Хуупър – Суиндън Таун

Роб Джоунс – незнаен

Анди Мадли – Хъдърсфийлд Таун

Майкъл Оливър – Нюкасъл Юнайтед

Крейг Поусън – Шефийлд Юнайтед

Майкъл Солсбъри – незнаен

Греъм Скот – Суиндън Таун

Антъни Тейлър – Алтринкам

Пол Тиърни – Уиган Атлетик

Позволено ли е на реферите да ръководят мачове на своите любими отбори?

Не е изненадващо, че Висшата лига не позволява на тези рефери да свирят мачове на своите любими отбори, както и на тези, които са сред големите им врагове.