Бившият футболист на Ливърпул Филипе Коутиньо не е изненадан от впечатляващия сезон на „червените“. Бразилецът напусна „Анфийлд“ през януари 2018 година, за да премине в Барселона за сумата от 146 милиона паунда. На „Камп Ноу“ обаче той не успя да покаже истинските си качества и бе преотстъпен до края на настоящия сезон в немския шампион Байерн Мюнхен. „Мърсисайдци“ обаче оползотвориха по най-добрия възможен начин получената сума и привлякоха Алисон и Върджил ван Дайк.

С тяхна помощ „червените“ спечелиха Шампионската лига през миналата година, а сега имат 22 точки преднина пред втория Манчестър Сити във Висшата лига. Коутиньо заяви, че се радва на успехите на тима, но не съжалява, че е напуснал.

„Ливърпул лети и това не ме изненадва. Видяхме го още миналата година, когато спечелиха Шампионската лига. Не съм изненадан, защото те имат страхотен мениджър и невероятен състав“, бяха думите на бразилеца.

„Щастлив съм за тях, защото имам много приятели там, бивши съотборници, така че съм щастлив за тях, но това е всичко. Не поглеждам назад. Поех по друг път и сега съм на пътешествие, също като тях. Фокусиран съм единствено, като тях, да постигна своите мечти. Щастлив съм това, което направих в миналото и сега мога да гледам само напред“, допълни още Коутиньо пред „Sports Illustrated“.