Байерн опита да повтори подвига на Барселона срещу ПСЖ от миналия сезон, но за малко не успя да го стори в битката между двата тима от Шампионската лига. Сега залогът за такъв обрат беше първото място, но в крайна сметка то остана за парижани. 

Баварците трябваше да бият с четири гола разлика и бяха сравнително близо - 3:1. Сега обаче напомпаната с още половин милиард селекция на парижани устиска да не се стига до нов резил и ще е в малко по-привилегирована позиция на жребия в понеделник. 

В другия мач от групата имаше също малка интрига, като в него Андерлехт трябваше да победи с четири гола разлика Селтик в Глазгоу, за да стигне до Лига Европа. Е, белгийците победиха, но недостатъчно убедително и отпадат от Европа. Това поне се случва с гордо вдигнати глави след успеха с 1:0 в Шотландия. 

Иначе мачът в Мюнхен започна във вихрено темпо, като първата опасна атака беше за ПСЖ. Още в 3-та минута най-скъпият французин в историята Килиан Мбапе можеше да открие резултата, когато се озова зад защитата и на 4-5 метра от вратаря, но ударът му беше избит от него. 

Постепенно баварците взеха инициативата и при първата си истинска възможност нанесоха смъртоносен удар. Това се случи в 8-та минута. Тогава Кингсли Коман пусна един пас към вратарското поле, където Дани Алвес се направи на разсеян и остави Роберт Левандовски напълно сам. 

Бразилецът вдигна ръка в търсене на засада, но такава нямаше и полският голов хищник мушна топката в мрежата за 1:0. Това сякаш шокира парижани, които тръгнаха със самочувствие, но набързо физиономиите им бяха натрити. 

Последваха няколко пропуска на надъханите домакини. Себастиан Руди и Роберт Левандовски не успяха да се възползват от открилите се пред тях възможности. Никлас Зюле също можеше да се разпише в 29-та минута, но и неговият изстрел беше блокиран. 

В тези минути ПСЖ беше в шок и не можеше да реагира на германския натиск. Но все пак в 34-та минута Неймар показа защо за него бяха платени 222 млн. евро и отправи много опасен удар към Свен Улрайх, но вратарят се намеси великолепно. 

И тъкмо, когато парижани надигнаха глави, те бяха посечени за втори път. Това се случи в 37-та минута, когато Хамес Родригес центрира великолепно от левия фланг и качи топката на главата на Корентен Толисо в наказателното поле, а ударът на французина беше невероятен - 2:0. 

Така изведнъж Байерн беше близо до резултата, който можеше да му осигури първото място в групата. А след пропуска на Неймар в 43-та минута, почивката дойде с два чисти гола аванс на домакините, което означаваше, че ако вкарат още два и не допуснат нито един, ще повторят големия кошмар на ПСЖ от пролетта срещу Барселона. 

И французите бяха категорично решени да не допускат това да се случва. Те вдигнаха драстично оборотите след почивката. И това доведе до така успокоителния гол в 50-та минута, дело на Килиан Мбапе. 

Голямата заслуга за попадението обаче беше на Единсон Кавани. Уругваецът получи топката в наказателното поле, копна я технично над защитник и намери волето на Мбапе, който щеше да скъса мрежата за 1:2. 

След това положенията продължиха да се редуват пред вратата на домакините, а Свен Улрайх показа класа. В 56-та минута парижани можеха да изравнят, но Кавани за малко не достигна една топка пред голлинията. 

В следващите пет минути имаше два страхотни шанса за ПСЖ да отбележи, но първо Юлиан Дракслер, а после и Килиан Мбапе със страхотни удари не успяха да преодолеят Улрайх, който се намеси феноменално. 

Постепенно Байерн се отърси от тези слаби минути в началото на втората част и на свой ред тръгна напред. И това се увенча с трето попадение в мрежата на парижани в 69-та минута, а негов автор беше отново Толисо. 

Този гол във френската мрежа беше изработен от французи. Тогава Кингсли Коман премина по левия фланг на атаката като през малка гара срещу Дани Алвес. Бразилецът гледаше безпомощно как го подминават, а бързоногото крило заложи точката на дузпата за Толисо, чийто удар беше безпощадно точен - 3:1. 

Само три минути след това Байерн поиска и дузпа за падане на автора на двете попадения в наказателното поле, но такава категорично не трябваше да бъде отсъждана, както се и случи. 

Баварците натиснаха сериозно, имаха няколко шанса, но Роберт Левандовски и дори Матс Хумелс не успяха да оползотворят шансовете на тима си. В крайна сметка Байерн победи, но недостатъчно убедително, за да повтори кошмара от "Камп Ноу" от ПСЖ и да го измести от лидерската позиция. В последната минута пък Улрайх изби удар от упор на Неймар и повече попадения просто не паднаха. 

И двата тима завършват с по 15 точки в класирането, но заради победата с 3:0 на "Парк де Пренс" през септември, която коства и поста на Карло Анчелоти, мултимилиардерите от френската столица завършват на върха. 

Селтик пък ще играе в Лига Европа от тази група, след като мина през иглени уши за третото място. С актив от само три точки "детелините" ще спорят напролет във втория по сила европейски турнир, а това стана възможно дори и след загубата от Андерлехт с 0:1. 

Предимството на шотландския шампион беше, че победи същия съперник като гост с 3:0 през септември и това се оказа достатъчно за третата позиция. Но тези два тима едва ли могат да са щастливи от представянето си в Шампионската лига, защото спечелиха само по един и загубиха по пет мача. А головата им разлика е отчайваща...

В този мач, предимно за престиж, белгийският тим започна по-атакуващо. От първите минути гостите натиснаха и направиха два невероятни пропуска чрез Свен Кумс в 3-та и Адриен Требел в 18-та минути. Техните опасни удари бяха избити от вратаря Крейг Гордън. 

Още няколко шанса за Андерлехт бяха пропилени до почивката, а Селтик беше бледа сянка на себе си, но въпреки всичко почивката дойде при нулево равенство. "Детелините" можеха да открият в 56-та минута, но ударът на младия Джеймс Форест беше избит от вратаря. 

Така се стигна до 62-та минута, когато падна и единственото попадение в мача. И то беше автогол. Тогава след едно центриране от десния фланг Йозо Шимунович си заби неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата и Андерлехт поведе. 

Шимунович можеше да се реабилитира малко след това, но стреля над горната греда с глава от изгодна позиция. Оливие Ничам изпусна още един шанс за домакините малко преди края, а Софиан Хани пропиля последната възможност за белгийците в мача и всичко приключи при получения в 62-та минута резултат. 

Така двата тима останаха с по три точки, което позволи на Селтик да продължи в Лига Европа и да участва на жребия за 1/16-финалите на 11 декември. Андерлехт приключва с евротурнирите за този сезон.