Байерн Мюнхен спечели Суперкупата на Европа след успех с 2:1 над Севиля след продължения. Двата тима взеха съответно трофеите в Шампионска лига и Лига Европа, а тази вечер беше просто черешката на тортата. Точен за Севиля беше Окампос от дузпа в 13-ата минута, а Горецка изравни в 34-ата минута. В продълженията Мартинес изведе Байерн напред с гол в 104-ата минута, което се оказа и победното попадение. Това е втора Суперкупа за германския хегемон.

На стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща имаше и зрители, което със сигурност зарадва футболистите и на двата отбора, както и самите фенове. 

Байерн започна доста активно двубоя и започна да гради атаки още от първата минута. Противно на очакванията Севиля излезе напред в резултата. Окампос беше точен от дузпа в 13-ата минута. Нарушение на Алаба срещу Ракитич в наказателното поле накара съдията Антъни Тейлър да посочи бялата точка.

Байерн отново тръгна да търси попадението, но в 21-ата минута пас на Левандовски към Мюлер беше спрян от бранител, който изчисти в корнер, а след изпълнението му нямаше опасност за вратата на Буну. Павар с елегантен удар опита да матира вратаря на испанския тим, но не намери целта четири минути по-късно. В 30-ата минута на мача Левандовски се откъсна от отбраната на Севиля, пробва елегантен удар, който да прехвърли Буну, но вратарят внимаваше и улови лесно топката.

В 34-ата минута невероятна атака на Байерн позволи на Горецка да реализира изравнителното попадение. Мюлер пусна отличен пас към Левандовски, който просто свали топката към голмайстора за Байерн и той не остави шансове на вратаря на Севиля.

Минута по-късно Де Йонг прати топката в мрежата, но гол нямаше заради засада. В последните минути на полувремето играта се поуспокои и двата тима се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

Още в първата минута на втората част Севиля направи опасна атака, която търсеше Де Йонг в наказателното поле, но гол не падна. В 51-ата минута атака на Байерн завърши с двойно подаване между Мюлер и Левандовски, а последния вкара топката в мрежата, баварците започнаха да се радват, но след намеса на ВАР попадението беше отменено.

В 62-ата минута след късо изпълнен пряк свободен удар Гнабри получи топката и стреля от удобна позиция в наказателното поле, но спечели само корнер. След изпълнението му не последва опасност за вратаря на Севиля. Минута по-късно Сане прати топката в мрежата, но гол нямаше заради нарушение малко по-рано на Левандовски в наказателното поле срещу Ескудеро.

В 66-ата минута Алаба изпълни пряк свободен удар към вратата на Буну, но топката мина над напречната греда на испанската врата. Германският тим продължи да търси нов гол, за да обърне развоя на срещата и да спечели трофея. Ернандес отправи удар към вратата на Буду в 77-ата минута, след като топката попадна у него след изпълнение на корнер, но гол не падна. Малко по-късно Мюлер стреля в близкия ъгъл, но отново вратарят на Севиля беше на ниво.

Чудесна възможност пропусна Ел Несири в 87-ата минута на мача, той получи отличен пас и напредна добре срещу Нойер, стреля добре, но вратарят на Байерн спаси и изби в корнер. Така двата тима продължават спора си в продължения.

Още в първата минута на продължението Жордан спечели корнер, но след изпълнението му испанците не сполучиха да затруднят Нойер. Ел Несири стреля добре към вратата на Байерн, Нойер отклони удара, а топката се тресна в гредата, за да се върне на полето, но сякаш играчът на Севиля беше в положение на засада. Резултатът остана непроменен. Последва пряк свободен удар за германците, Алаба не отправи запомнящ се удар.

В 104-ата минута на мача Мартинес се разписа с глава след недобра намеса на Буну при центриране от корнер и удар на Алаба, но Мартинес беше на точното място, за да изведе отбора си напред в резултата. 

Мюлер опита задна ножица в 107-ата минута след пас на Толисо, но топката мина встрани от вратата. В добавеното време Левандовски не намери добре топката и тя излезе в аут в последната атака на Байерн за мача. В крайна сметка Байерн спечели Суперкупата за втори път в своята история.

Байерн Мюнхен - Севиля 2:1
голмайстори: 0:1 Окампос (13-дузпа), 1:1 Горецка (34), 2:1 Мартинес (104)

Ето и съставите на двата отбора:

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Павар, Кимих, Гнабри, Левандовски, Сане (70-Толисо), Горецка (99-Алфонсо Дейвис), Ернандес (99-Мартинес), Мюлер, Алаба (112-Боатенг)

Севиля: Буну, Окампос, Сусо (73-Гудел), Жордан (94-Франко Васкес), Де Йонг (56-Ел Несири), Ракитич (56-Торес), Кунде, Хесус Навас, Ескудеро, Диего Карлос, Фернандо

съдия: Антъни Тейлър