Домът на Борусия Дортунд – „Сигнал Идуна Парк”, е едно от съоръженията, които ще приемат мачове от предстоящото Европейско първенство в Германия, което ще се проведе в периода 14 юни – 14 юли.

Стадионът на „жълто-черните” е един от най-големите и разполага с капацитет от близо 82 000 места. За международни срещи обаче, какъвто е и случаят с двубоите от европейските финали, на стадиона ще присъстват не повече от 62 000 души.

В Дортмунд ще с е изиграят шест двубоя от UEFA EURO 2024. Четири от тях ще бъдат в груповата фаза на надпреварата, както също един осминафинал и един от полуфиналите.

През април тази година едно от най-разпознаваемите спортни съоръжения в света, каквото е безспорно „Сигнал Идуна Парк”, ще отпразнува своя 50-ти рожден ден. Официално стадионът е открит  на 2 април 1974 година.

На 16 май 2001 година стадионът в Дортмунд приема един от най-интригуващите финали в европейските клубни турнири. В спор за трофея в турнира за Купата на УЕФА се изправят отборите на испанския Алавес и Ливърпул, като мърсисайдци печелят с 5:4.

На „Сигнал Идуна Парк” също се провеждат и мачове от световните първенства през 1974 и 2006 година.

Стадионът е известен с факта, че притежава най-голямата правостояща трибуна в Европа, на която се събират най-върлите фенове на Борусия Дортмунд. Южната трибуна на „Сигнал Идуна Парк” е известна още като „Жълтата стена”.