Халфът на Аякс Райън Гравенберх вече на практика може да бъде считан за играч на Байерн (Мюнхен). Според италианския журналист Фабрицио Романо сделката вече е факт и 20-годишният халф на Аякс ще се присъедини към досегашния си съотборник в гранда от Амстердам Нусаир Мазрауи, който вчера подписа официално с баварците.

Според Романо скоро трансферът ще бъде обявен официално, като договорът на играча с новия му клуб ще е до 2027-а година. Мюнхенци ще платят на Байерн 25 милиона евро, като тук се включват и бонусите.

Нидерландският журналист Майк Вервай допълва, че Аякс ще получи 19 милиона евро гарантирани плюс 5.5 милиона бонуси при изпълнението на определени условия. Сделката включва и клауза, според която Аякс ще получи 7.5% от следващ трансфер на таланта. Гравенберх ще взима 10 милиона евро брутна годишна заплата на "Алианц Арена", като остава само да премине успешно и медицинските прегледи.

Гравенберх записа 3 гола и 6 асистенции в 42 мача във всички турнири за Аякс през сезон 2021/22. Договорът му с Аякс изтича през 2023 година.