Крайният бранител на Аякс Сержиньо Дест разкри, че е посетил Байерн Мюнхен по време на последното си пътуване до Германия, след като е научил за интерес от баварския колос. 19-годишният играч се утвърди в първия отбор на нидерландския гранд, записвайки досега 36 мача във всички надпревари, в които вкара осем гола.

Байерн се провали в опита да вземе Дест през януарския трансферен прозорец, но се очаква да има нова офанзива за подписа му през лятото. Двата клуба не успяха да се разберат за трансферна цена, след като от Мюнхен пратиха оферта от 22 милиона евро, но Аякс държи да получи поне 33 милиона.

Шампионът на Германия се надява да се стигне до компромис „по средата” и да докара на „Алианц Арена” Дест за около 26 милиона евро. „Бях в Германия, защото семейството ми живее там. Знам за интереса от Байерн и с интерес отидох да разбера къде се готви клуба и да науча някои неща. Винаги е добре да се знае нещо ново в живота, така че това е причината да бях там”, каза Дест пред нидерландски медии.

Дест е национал на САЩ и има три мача за янките.