Гръцкият шампион АЕК (Атина) е задължен да плати на Байерн (Мюнхен) компенсация в размер на 32 880 евро, които ще отидат за феновете на баварците, които са били принудени да купуват скъпи билети за мача от Шампионската лига. Решението на УЕФА и днес е било изпратено на всички заинтересовани страни.

Комисията по етика на Европейската централа постанови днес, че АЕК трябва да върне по 10 евро на всеки от продадените 3288 билета за германските привърженици, тъй като е установена дискриминация по отношение на цените и липса на еднакъв стандарт. Също така се обръща внимание на ръководството на гръцкия отбор, че при следваща подобна спекулативна проява санкцията ще бъде завишена.

Въпросната среща се игра на 23-и октомври в Атина и завърши 2:0 за баварците.

В отделен казус УЕФА наложи 10 хиляди евро глоба на гръцката федерация по футбол (ЕПО) заради расистки скандирания от феновете им срещу отбора на Естония по време на мач от Лигата на Нациите, завършил 0:1 за гостите от Прибалтика. Наказанието дойде заради нацистки символи, окачени на трибуните и заради изгорен турски национален флаг.

Част от наказанието е и да бъде затворена една трибуна на следващия домакински мач на националния отбор и върху тези седалки да бъде поставен банер с надписа Equal Game и логото на УЕФА.