Байерн Мюнхен победи Пари Сен Жермен с 3:1 в първата си контрола за новия сезон и съответно първи двубой под ръководството на Нико Ковач.

Мачът се игра в Клагенфурт и бе част от традиционния турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Предвид факта, че и двата отбора са без своите футболисти, които играха на Световното първенство в Русия, то Томас Тухел и Ковач заложиха на голяма част от своите резервни играчи и таланти от школите.

Все пак Байерн имаше в редиците си повече основни играчи като Хави Мартинес, Франк Рибери, Ариен Робен, Сандро Вагнер, Рафиня и Хуан Бернат. За френския шампион, за който това бе втора контрола, от големите имена в игра бяха само Джанлуиджи Буфон, Адриен Рабио и Ласана Диара.

Въпреки това парижани поведоха в резултата с гол на Тимъти Уеа в 31-ата минута. Синът на Джордж Уеа се възползва от грешка в баварската отбрана и стреля под плонжа на Свен Улрайх.

Байерн изравни в 60-ата минута с гол с глава на Хави Мартинес, а в следващите минути почти целият състав на германския шампион бе заменен.

В 68-ата минута се стигна до пълен обрат след гол от фаул на завърналия се в Байерн Ренато Санчес, който ще опита да докаже класата си след слабия период под наем в Стоук Сити.

В 78-ата минута крайното 3:1 оформи 17-годишният голям талант на немския колос Йошуа Циркзее.