Тимът на Лион постигна много солидна победа в шестия кръг на френската Лига 1, надвивайки с 4:2 гостуващия Олимпик Марсилия. Хосем Ауар даде аванс на своите в 28-ата минута, но единадесет по-късно Флориан Товен изравни. С нови два гола на Траоре в 51-ата и 61-ата Лион дръпна с 3:1, а Набил Фекир бе точен от дузпа в 74-ата. Бившият нападател на Тотнъм Клинтън Н’Жи намали в 82-ата, а до края защитника на марсилци Дуйе Калета-Цар си изкара червен картон.

Лион поведе в 27-ата минута, след като Ауар даде аванс на своите след пронизващ изстрел, който матира Пеле за 1:0. Марсилия се активизира, след като изоставаше в резултата, а Товен изравни в 39-ата минута, след като бе видян от Пайе и елегантно пусна топката в далечния ъгъл на вратата на Лион.

В 51-ата минута таранът Траоре овладя отдясно и с кинжален изстрел с левия крак отново поведе Лион напред. Девет по-късно отново Траоре бе герой за домакините и с нов гол покачи на 3:1, а при изстрелът му топката рикошира в крака на Данте.

В 74-ата минута Кевин Строотман фаулира Траоре в наказателното поле и Лион получи дузпа, а Набил Фекир бе безкомпромисен и зарадва за четвърти път фенвоете на „Групама”. В 82-ата „ОМ” върна един гол, за да направи загубата си малко по-достойна, след като Н’Жи бе точен. Секунди по-късно защитникът Дуйе Калета-Цар се вряза със зловещ шпагат в краката на Траоре и не остави никакъв избор на съдията, който го изгони.

По този начин Лион се изкачи до шестото място с десет пункта, точно колкото има и днешния му съперник. В идния кръг отборът на Бруно Женесио гостува на Дижон, докато Марсилия приема Страсбург.