Отборът на Бордо победи с 3:1 като гост Гингам в мач от 6-ия кръг на Лига 1. Двубоят се игра на Стад дьо Рудуру.

Тимът на Гингам продължава с пропадането, след като записа шеста загуба в шампионата от шест срещи. Това му отрежда последното място във временното подреждане, а отборът единствен няма нито една точка.

Двата тима не успяха да си вкарат гол през първото полувреме.

Малко след почивката, в 53-ата минута, резултатът беше открит. В голмайстор се превърна младият играч на Бордо Франсоа Камано. Нападателят пое топката отляво по нападението, напредна и навлезе към центъра, и с премерен изстрел от дъгата на наказателното поле, стреля неспасяемо в горния ъгъл за 1:0.

В 70-ата минута обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа. Пабло фаулира съперник в наказателно поле, което веднага беше видяно от главния съдия. Точен от бялата точка за 1:1 бе Маркус Тюрам.

Само десет минути по-късно обаче гостите стигнаха втори гол. 20-годишният Ян Карамо овладя топката в наказателното поле, напредна и от невъзможен ъгъл, почти от аут линията стреля за 2:1.

В добавеното от съдията време гостите оформиха крайния резултат. Никла де Превил сложи точка на спора, след като остана необезпокояван от защитата, овладя балонна топка изритана в предни позиции и стреля за крайното 3:1.

След успеха Бордо е на 14-а позиция със 7 точки, колкото имат още 4 отбора. Лидер е ПСЖ с 18 пункта. Гингам остава на дъното.