Гонитбата между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд продължава с пълна сила. След като в събота Дортмунд победи Майнц и поне временно зае лидерската позиция, ден по-късно Байерн си я върна след 4:1 като гост на Фортуна Дюселдорф.

Баварците определено имаха какво да си връщат на този съперник, който през първия полусезон сензационно стигна до 3:3 в Мюнхен. На „Есприт Арена” обаче грандът бе категоричен и не постави под съмнение превъзходството си.

Още в 6-ата минута Кингсли Коман нацели левия страничен стълб, а малко след това Тиаго Алкантара пропусна с глава от изгодна позиция. В 15-ата минута резултатът бе открит. Кингсли Коман опита ниско центриране към Томас Мюлер отдясно. Самият Мюлер не успя да уцели топката, но това пък заблуди вратаря на домакините Михаел Рензинг и доведе до гол на французина в неговата врата.

Авансът бе удвоен отново от Коман в края на първото полувреме. Серж Гнабри изведе добре Йосуа Кимих отдясно, той пък по земя намери в наказателното поле Коман и французинът от удобна позиция реализира.

В началото на втората част Нико Ковач трябваше да прави принудителна вратарска смяна заради травма на Мануел Нойер. Влизането на Свен Улрайх обаче не повлия по никакъв начин на изхода на двубоя.

2 минути по-късно интригата приключи след трети гол. След центриране от корнер, Томас Мюлер с глава отклони към Гнабри, който на задната греда засече от един метър.

До края мачът просто се доиграваше, но все пак се стигна до още два гола. В 89-ата минута Доди Лукебакио реализира дузпа за 3:1, а в добавеното време влезлият като резерва Леон Горецка оформи крайното 4:1, вкарвайки от лесна позиция, получила се след рикошет в тялото на бранител на съперника.

В класирането Байерн е лидер с 67 точки, на 1 пред Борусия. Фортуна пък е спокоен за бъдещето си в елита с 37 точки, даващи му 10-а позиция, далеч пред зоната на изпадащите.