Отборът на Байерн Мюнхен победи като гост Хановер 96 с 4:0 в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата и намали на 6 точки пасива си спрямо лидера във временното класиране Борусия Дортмунд, който играе по-късно в събота вечер.

Байерн записа трета поредна победа и вече има 30 точки, а Хановер вече четвърти мач е без успех в шампионата и е последен в подреждането с едва 10 точки. „Баварците” се изравниха по точки с втория в класирането Борусия Мьонхенгладбах, който направи хикс с Хофенхайм. 

За шампионите се разписаха Йосуа Кимих, Дейвид Алаба, Серж Гнабри и Роберт Левандовски.

Воденият от треньора Нико Ковач тим на Байерн Мюнхен успя да вземе ранен аванс при гостуването си на Хановер 96. Още във втората минута Йосуа Кимих с техничен удар от границата на наказателното поле порази вратата на съперника за 1:0.

Роберт Левандовски получи добра топка от Кингсли Коман в 10-ата минута, но стреля над вратата. Изгодна възможност се откри и пред Томас Мюлер в 20-ата минута, но той също прати топката над гредата.

В 28-ата минута стражът на Хановер Михаел Есер спаси вратата си след изстрел с глава на Левандовски, но малко по-късно бе преодолян от Дейвид Алаба. Той покачи на 2:0 в 29-ата минута след като реализира при подобна ситуацията с тази от първото попадение на Кимих.

В края на първото полумреме Генки Харагучи пусна към Хендрик Вейданд, който от близко разстояние прати топката вляво от вратата на Байерн.

Скоро след почивката Байерн увеличи преднината си на 3:0 Серж Гнабри бе точен в 53-ата минута, покачвайки още аванса на гостите. Томас Мюлер също можеше да се разпише в 57-ата минута, но пропусна.

В 62-ата минута обаче Йосуа Кимих пусна към Роберт Левандовски, който реализира за 4:0, а две минути по-късно пак можеше да порази вратата на Хановер 96, но пропусна целта.

Хофенхайм  Борусия Мьонхенгладбах

източник: Gulliver/GettyImages

Борусия Мьонхенгладбах направи хикс – 0:0 като гост на Хофенхайм в друга среща от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Борусия остава втори с 30 точки, но с равен актив с Байерн. За Хофенфхайм равенството в Германия е четвърто поредно, а тимът заема шестото място с 23 точки в актива си.

Още в 4-ата минута Павел Кадербек пропусна отлична възможност за Хофенхайм след като бе спрян от Ян Зомер. Пак той не успя да преодолее стража на Борусия Мьонхенгладбах в 15-ата минута.

На два пъти през първото полувреме домакините вкараха топката в мрежата на съперника, но попаденията не бяха зачетени заради засада – първо в 27-ата минута след удар на Андрей Крамарич и после в 34-ата на Жоелинтон.

Съставите на Аугсбург и Шалке 04 завършиха при 1:1 двубоя по между си от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Аугсбург спря серия от 4 поредни загуби, но вече 6 мача е без победа в първенството, а Шалке в трети пореден двубой не записва 3 точки в Бундеслигата.

Михаел Грегорич откри за домакините в 13-ата минута, а в 15-ата попадение на Седрик Тойхерт за гостите не бе зачетено заради засада. В 52-ата Даниел Калигури изравни за 1:1 и донесе точката за Шалке 04.

Аугсбург е 14-и с 14 точки, а Шалке е 13-и в класирането с 15 точки към момента.

Фортуна Дюселдорф победи Фрайбург с 2:0 и вече е 16-и в подреждането с 12 точки, като това бе едва трети успех от началото на сезона.

Фрайбург пък е 12-и със 17 точки. Двата гола за домакините бяха дело на Каан Айхан в 55-ата и 79-ата минута.

Също в мач от 15-ия кръг Щутгарт победи Херта Берлин с 2:1.

Така Херта спря серията си от 3 мача без загуба в Бундеслигата. Щутгарт е 15-и с 14 точки, а Херта Берлин заема седмото място с 23 точки.

Гостите поведоха в 38-ата минута с попадение на Максимилиан Мителщад, но Щутгарт обърна с два гола на Марио Гомес в 64-ата и 76-ата минута.