Байерн Мюнхен не позволи да запише нова грешка стъпка в борбата за титлата. След ремито в Нюрнберг преди седмица, този път баварците се справиха с 3:1 с последния и на практика изпаднал отбор на Хановер 96.

На „Алианц Арена” нямаше никакво съмнение кой е по-добрият отбор на терена като от самото начало момчетата на Нико Ковач наложиха своето темпо. В 27-ата минута Роберт Левандовски откри резултата, засичайки с глава прекрасно центриране на Йосуа Кимих.

Леон Горецка пък удвои аванса в края на полувремето, когато Кингсли Коман върна топката към германския национал, който от около 20 метра я насочи в ъгъла за 2:0.

Отново Горецка можеше да вкара и за 3:0 в добавеното време на полувремето, но ударът му срещна напречната греда.

В първите 10 минути на второто полувреме главното действащо лице бе едно – нападателят на Хановер Жонатас, който влезе в игра на почивката. 6 минути по-късно именно той реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Жером Боатенг.

При радостта си от гола обаче Жонатас получи жълт картон, след като избута на мрежата вратаря на домакините Свен Улрайх. Това се оказа ключов момент, защото 3 минути по-късно пък грубо нарушение на бразилеца му донесе втори жълт картон и съответно гостите останаха с човек по-малко.

Това охлади ентусиазма им и позволи на Байерн да е спокоен в успеха си. Последните 20 минути на мача пък бяха емоционални, защото в игра за един от последните си мачове влязоха Франк Рибери и Ариен Робен. Както е известно, договорите на ветераните с клуба няма да бъдат продължени.

Рибери обаче показа, че още е на висота, след като в 84-ата минута реализира след пробив отляво и удар, довел до печеливш рикошет. Влизането в игра на Робен в 86-ата минута пък бе първият му мач от края на ноември.

Така в класирането Байерн продължава да е лидер със 74 точки, на 5 пред Борусия Дортмунд, който по-късно през съботния ден ще се опита да смъкна пасива си на 2.

С поражението пък Хановер загуби и последните си шансове да заеме 16-ото място, даващо право на бараж за оставане в елита. На него в момента е Щутгарт с 6 точки повече при оставащи 2 кръга.