Байерн Мюнхен продължава със слабите си изяви от началото на сезона. След четири поредни победи, в които обаче отново не убедиха с играта си, баварците завършиха неочаквано 1:1 у дома срещу Фрайбург в мач от 10-ия кръг на Бундеслигата.

В същото време Борусия Дортмунд спечели минимално с 1:0 Волфсбург като гост и така увеличи аванса си пред баварците на 4 точки.

В Мюнхен Байерн изигра пореден безидеен мач, в който идеите пред противниковата врата липсваха. Тимът на Нико Ковач имаше териториален превес и контролираше играта, но бе прекалено немощен пред противниковата игра.

През първото полувреме Роберт Левандовски и Ариен Робен пропуснаха двете добри възможности за домакините като заслуга затова имаше и вратарят на Фрайбург Александер Шволов.

В началото на втората част гол на Тим Клайндийст от Фрайбург не бе зачетен заради засада. Малко след това пък играта бе спряна заради VAR като съмненията бяха за игра с ръка на бранител на Фрайбург в наказателното поле. Съдията Феликс Цвайер обаче не видя такава и играта продължи с корнер.

В 77-ата минута Серж Гнабри стреля опасно в близост до дясната греда. Именно той пък реализира първия гол в двубоя в 80-ата минута. Германският национал направи чудесна самостоятелна акция към наказателното поле, след което изпрати топката в долния десен ъгъл.

На фона на случващото се на терена до този момент победата на Байерн вече изглеждаше гарантирана, но гостите имаха други планове. В 89-ата минута Кристиан Гюнтер центрира перфектно отляво към наказателното поле. Там бранителите на Байерн изпуснаха Лукас Холер, който засече отлично и с единствения удар в очертанията на вратата реализира за 1:1.

В същото време във Волфсбург Борусия Дортмунд също не изигра особено убедителен двубой, но пък стигна до трите точки, благодарение на единствения гол на Марко Ройс в 27-ата минута.   Той засече с глава пас също с глава на Томас Дилейни.

Така в класирането Дортмунд вече има 24 точки и води с 4 пред Байерн.

В другите ранни съботни двубои:

Аугсбург - Нюрнберг 2:2

Байер Леверкузен - Хофенхайм 1:4

Шалке - Хановер 3:1