Жозе Моуриньо, Свен-Йоран Ериксон, Арсен Венгер или дори Гуус Хидинк? Големи треньорски имена не липсват, когато става въпрос за следващия наставник на Байерн (Мюнхен), пише в днешния си брой „Билд”. Но изведнъж се появи името, което едва ли някой е имал наум – Бернд Шустер, настоящият треньор на испанския Хетафе.

Шефът на баварския отбор Франц Бекенбауер разпали съвсем спекулациите около 47-годишния специалист. В интервю за телевизия „Премиере” Кайзер Франц заяви, че наследник на Отмар Хитцфелд може да бъде именно Шустер. „Бернд винаги е бил вариант за нас. В последните няколко години той се разви страшно много и се слави с добро име”, коментира президентът на Байерн.

Бекенбауер иска Шустер, а и той показва интерес!

Сегашният треньор на Хетафе също коментира възможността за евентуална работа в баварския клуб: „Това би било интересна история. Това ще бъде и първият път, когато начело на Байерн ще застане човек от региона”, сподели роденият в Аугсбург Шустер. Само 68 километра разделят родния град на специалиста и Мюнхен. Този факт е известен и на Бекенбауер, който заяви: „Шустер е от Аугсбург, дели ни късо разстояние”.

Шустер в Байерн – това ще бъде апогея на кариерата му, коментира „Билд”. Но той не е най-вероятният кандидат за поста в Мюнхен. В Испания отдавна се спекулира с информацията, че той ще замени Фабио Капело в Реал, защото е постигнал много успехи с клуба от предградията на Мадрид, а това ядосва Реал и Барселона.

„Това, което Шустер постигна с Хетафе е страхотно. Самият факт, че е вероятен наследник на Капело, говори за класата му като треньор”, каза още Кайзера.

И все пак всички тайно се надяват, Хитцфелд да остане по-дълго в германския гранд. Но това е изключено, защото настоящият наставник на баварците постоянно повтаря, че договорът му е до края на сезона. Единствено ясно е, че в Бундеслигата не може да се намери заместник на Хитцфелд.